Продавець Магазин «Слоїк». Полезные сладости для хорошего настроения розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
15 відгуків
НОВИНКА! Горіхові мікси 🌰 від 70 грн!Купити

Що краще пастила чи зефір?

Що краще пастила чи зефір?

Мабуть, ви здивовані чому ми порівнюємо саме ці солодощі. Здається, що вони геть різні і не мають нічого спільного. Та насправді пастила і зефір — близькі родичі, адже основу їх рецептури складає фруктове пюре. Саме воно забезпечує їх желейність і ніжну текстуру. Власне ці солодощі навіть входять в одну товарну групу під назвою «Пастильні вироби».

Отже, розглянємо більше детально. Найбільш розповсюджений інгредієнт для пастили та зефіру — яблучне пюре. Часто його міксують з іншими фруктами та ягодами для того, щоб отримати нові смаки. Інколи, альо рідше їх роблять без яблучної основи, але для цього підходять далеко не всі фрукти і ягоди. То що ж таки краще, якщо основа однакова?

Цукровий зефір

За класичною рецептурою при приготуванні зефіру додають кристалічний цукор. Власне, навіть досить багато цукру — його майже в півтора рази більше, ніж усіх інших складників. Тому цей десерт досить калорійний, і з ним легко перебрати рекомендовану добову норму доданих цукрів. Так, на 100 гр зефіру в середньому припадає біля 300 ккал. Але з іншої сторони, цей десерт смачний і ніжний, тому попри цукор у складі одна зефірка в день (це десь 30 гр і 100 ккал) точно не принесе нікому шкоди.

 

А якщо пастила солодка, то в ній теж цукор?

А от і ні. Пастилі цукор зовсім не потрібний, якщо сорти яблук підібрані правильно. Вся пастила «Слоїк» виготовляється абсолютно і повністю без додавання рафінованого цукру. Лише яблучне пюре, іноді з ягодами і поживним наповненням, таким як горіхи чи соняшникове насіння. Солодкий смак самих яблук повністю переходити в запашну пастилу, і, повірте нам, цукор там навіть зайвій.

Але є у нас і пастила з медом, який надає їй трішки більше еластичності та ніжності. Також додаємо мед там де смак важко збалансувати солодкістю яблучного пюре, наприклад, при приготування пастили з смородини. Що ж до поживності, то калорійність пастили залежить від наповнювачів, того коливається приблизно від 140 до 200 ккал на 100 грамів.

Що краще пастила чи зефір — це питання особистого смаку. Ми впевнені, що в десертах важлива міра, а також якість і натуральність складників. Саме тому впевнено рекомендуємо спробувати нашу пастилу «Слоїк».

Гарного вам настрою і смачного!