Продавець Магазин «Слоїк». Полезные сладости для хорошего настроения розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
15 відгуків
НОВИНКА! Горіхові мікси 🌰 від 70 грн!Купити

Яку пастилу обрати для заміни солодощів та цукерок?

Яку пастилу обрати для заміни солодощів та цукерок?

Про пастилу часто згадують, коли шукають відповіді на популярні питання про дієти або здоровий спосіб життя. Типу «Як перестати їсти солодощі?» та «Чим можна замінити шоколад і цукерки?». Пастила має довгу історію, але в сучасному світі вона зажила слави дієтичного замінника солодощів. Вважається, що пастила не лише дієтична, але й корисна. Тож чи дійсно це так, а чи можливо просто хитрі маркетингові ходи? І чи всі види пастили без цукру та є однаково корисні і дієтичні?

 

Пастила з цукром і без

Основою для виготовлення пастили, як і всіх інших пастильних виробів, слугує фруктове або фруктово-ягідке пюре. У «найсправжнішому», тобто найбільш автентичному рецепті, робили пюре з печених або приварених яблук. Яблучна м якоть при термічній обробці утворює багато пектину, який відповідає за желейний ефект кінцевого продукту. Зараз є багато рецептів в яких міксують пюре яблук з іншими інгредієнтами, або й взагалі з іншими фруктами та ягодами.

Цукор теж додають, альо ліше в певні види пастили. Власне, є два її види:

  1. пастила з пюре, висушеного тонкими листами. Потім їх нарізають на смужки, скручують в трубочки або запаковують ще якимось вигадливим способом;
  2. пастила белєєвська або коломенська. Обидва ці різновиди, насправді, є традиційними і автентичними, а в їх рецептурі присутній цукор і яєчний білок. Така пастила більше схожа на зефір — вона нарізана, має пінисту структуру і не дуже виражений смак яблук.
Отже, як бачимо є пастила яка містить у своєму складі цукор. Ми виступаємо проти повної демонізації цукру, як продукту. Адже так чи інакше, а всі ми постійно споживаємо цукри в овочах та фруктах. А сам солодкий смак приносити нам задоволення і дарує гарний настрій. Тому ми так сильно його і любимо. Альо це дійсно факт, що в сучасному світі ми маємо практично необмежений доступ до «легких калорій», і саме продукти з доданим цукром складають велику їх частину. Тому пастила з цукром (або цукровую пудрою) за своїми дієтичними властивостями в піраміді здорового харчування знаходиться однозначно ніжче, ніж пастила лише з фруктового пюре.
 

Як виглядає пастила без цукру?

Пастила без додавання цукру та його замінників має вигляд тонких листів висушеного фруктового пюре, які можуть бути скручені в трубочки, нарізані «равликами» або вигадливими фігурками. В магазині натуральних солодощів «Слоїк» ми пропонуємо саме таку пастилу без цукру та інших підсолоджувачів. Вона має солодкий смак за рахунок фруктози самих яблук, і ніжну текстуру — бо сохне при температурі 65 градусів біля 8 годин. Також ми пропонуємо пастилу з додаванням дрібки меду — це для тих, хто не рахує калорії надто прискіпливо, а просто шукає натуральні продукти для свого щоденного меню. Ми додаємо мед, бо так пастила стає більш еластичною. А деякі види, як імбирна або смородинова пастила, без меду мають занадто різкий смак.

  
Оббирає пастилу собі до смаку, і при замовленні від 600 грн отримаєте безкоштовну доставку.

Гарного настрою і гарного смаку!