Продавець Магазин «Слоїк». Полезные сладости для хорошего настроения розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
15 відгуків
НОВИНКА! Горіхові мікси 🌰 від 70 грн!Купити

7 СЕКРЕТІВ ДОМАШНЬОЇ ПАСТИЛИ

7 СЕКРЕТІВ ДОМАШНЬОЇ ПАСТИЛИ

Рецепт домашньої пастили

Купити пастилу легко — хоч би і в нашому інтернет-магазині «Слоїк». А от чи так легко зробити її вдома? З власного досвіду стверджуємо: рецепт приготування тонкої фруктової пастили надзвичайно простий і її дійсно можна зробити вдома. З особливого інвентаря потрібен лише більш-менш пристойний блендер та стабільна духова шафа. Якщо на вашій кухні все це є, то пропонуємо спробувати свої сили. Алгоритм дій простий:

 
  • придбати яблука;

  • почистити їх від хвостиків та шкірки. Вийняти серединки;

  • додати трохи води та на невеликому вогні приварити до закипання;

  • за допомогою блендера зробити рівномірне пюре;

  • невеликими порціями виливати на деко, розрівнюючи в процесі. Висота пюре має бути біля 0,5 см або й менше. Головне щоб було дуже рівномірно;

  • сушити в духовці при температурі від 40 до 70 градусів до повної готовності.

 

Прості-непрості поради щодо домашньої пастили

 Як бачите в рецепті пастили нема нічого надзвичайного, ні в складниках, ні в самому процесі готування. Яблучна пастила дійсно доступна для домашньої кухні. Та якщо ви маєте натхнення спробувати, то радимо дослухатись до кількох наших порад. Це допоможе отримати смачну домашню пастилу з яблук, зберегти нерви та навіть меблі:
 
  1. купуйте десь 1-2 кілограми яблук. Більшість має вдома максимум 2 дека для духовки. Для того щоб їх повністю завантажити потрібно приблизно 2 кг свіжих яблук;

  2. одразу морально приготуйтесь до того, що яблука на 90% складаються з води. А ще ви видалите серединки, хвостки та шкірку. Тому з 1 кілограму яблук у вас вийде всього приблизно 100 грамів пастили;

  3. виділіть приблизно 1,5 години для підготовки пюре до закладки. Помити, почистити, зробити пюре і рівненько викласти на деко;

  4. приділіть увагу саме процесу збивання пюре. Рівномірне пюре — це запорука рівномірного висихання пастили в духовці;

  5. заплануйте бути вдома всі 7-8 годин поки сохне пастила. Це потрібно тому, що звичайний духовий шкаф не пристосований для такої задачі (він не має системи виведення зайвої вологи), а отже вам доведеться привідкрити дверцята духовки десь на 15-30 градусів, а також регулярно змінювати положення самих дек;

  6. потурбуйтесь про свої меблі. З причини, що вказана в попередньому пункті можна неслабо пошкодити меблі, які знаходяться біля духової шафи. Ви привідкриваєте дверцята духовки і вся волога йде прямо на найближчі кухонні двері та тумбочки. Факт перевірений на власному досвіді поки у нас не було свого професійного дегідрататора;

  7. дочекайтесь поки пастила буде суха рівномірно по всьому полотну, інакше є шанс її розірвати при зніманні. Також волога пастила гірше зберігається.

 

Якщо ви прислухаєтесь до наших порад, то збережете свої меблі та матимете шанс приготувати смачну пастилу. І "матимете шанс” — це не просто пафосні слова, адже зробити все на практиці не так легко як видається на перший погляд. Або як про це пишуть “рецепти з інтернетів”. Рецепти пастили «Слоїк» народжувався з десятків-сотень спроб, і весь процес наразі є результатом багатьох годин практики. 

 

Але ми віримо, що у вас все вийде. Запасіться часом, терпінням та яблуками і вперед до експериментів! А поки ви збираєтесь з силами спробуйте наш хіт-топ продажів набір «Мікс пастили» без меду та цукру. Любите мед? Тоді спробуйте набір пастили «Медовий мікс».

 

Усім смачного настрою і успіхів з кулінарними шедеврами!